Salsa picanta cu legume

de Oana in Pt. carne, 17 Oct 2009 | 14923 vizualizari

 

Este un sos extraordinar de bun, putin picant (se face dupa gustul fiecaruia), merge de minune cu preparatele din carne!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi verzi (verde intens!)
  • 2 ardei grasi rosii si carnosi
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei iute
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un praf de zahar
  • boia iute
  • ceapa verde uscata
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa picanta cu legume:

Se spala bine sub jet de apa ardeii, ceapa si rosia. Pe o plita incinsa se coc ardeii rosii, verzi si cel iute, apoi se scot si se pun intr-un castron, acoperindu-i cu un capac. Astfel se vor inmuia si se vor curata mult mai repede de coaja. Se lasa la odihnit 10 minute apoi se curata de coaja, de cotoare si seminte.

Sucul de rosii se amesteca cu uleiul de masline, cu ardeiul iute copt si cu cate un ardei gras, unul verde si unul rosu, apoi se mixeaza bine cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Ceilalti ardei copti se toaca cubulete. Rosia se decojeste si se toaca si ea cubulete.

Se pune o craticioara pe foc, se adauga crema de ardei cu suc de rosii, ardeii copti cubulete si rosia tocata. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia iute si celelalte condimente, dupa plac. Se lasa sa dea cateva clocote, la foc mic. Se opreste focul si se adauga ceapa verde taiata rondele fine, pentru o textura crocanta.

Se serveste atat rece, cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa picanta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

27.10.2009, 10:56

Ma bucur, Paul!

Oana 1

17.11.2009, 13:58

Am facut adineauri salsa pt. quesadilla , de data asta a iesit suuuper picanta Am avut un ardei iute mai mare si era iute rau Dar am pus mai mult suc de rosii si a iesit super In loc de ardei gras am copt gogosari , unul verde si unul rosu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salsa de iaurt cu maioneza